• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/facebook
  • https://www.twitter.com/twitter
  • https://www.instagram.com/pomem_hazirlik2021
  • https://www.youtube.com/youtube

polis-adaylarıpolis-parkurları 

KURS EKLE

 kurs ekle

Anket
Parkuru Kaç Saniyede Tamamlıyorsunuz
Dost Bağlantılar

Nasıl Özel Güvenlik olabilirim işte detaylar

Nasıl Özel Güvenlik Görevlisi olabilirim şartlar neler detaylar haberimizde

NASIL ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLABİLİRİM

İŞTE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Özel güvenlik olmak için gerekli şartlar

1-Ülkemiz Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2-Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim ya da ortaokul; silahlı şekilde vazife yapacaklar için en az idadi ya da dengi okul mezunu olmak.

3-Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak isteyenler 18, silahlı hususi güvenlik görevlisi olmak isteyenler ise 21 yaşını doldurmuş olmalıdır.

4-Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir sene ve ya daha fazla süreyle hapis cezasına yada affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, kamunun sağlığına karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkum olmamak.

5-Görevin yapılmasına mani olabilecek gövde ve us hastalığı ile özürlü bulunmamaSI.

6. Yaş şartı 21`dir, bununla beraber, Silahlı özel güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin 6136 sayılı kanunda yer saha suçlardan affa uğramış olsalar bile hükmü ve ya kesinleşmiş nakit cezası bulunuyorsa belgeleri “silahsız” a çevrilir.

ÖZEL GÜVENLİK OLMAK İÇİN SAĞLIK ŞARTLARI

Hususi güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için aşağıda belirtilen hususları kapsayacak biçimde, bir hastaneden ve ya yeterli bir sıhhat kuruluşundan alınan “hususi güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.

a)Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık yada kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.

b)Nöroloji: özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik hastalığı olmamak.

c) (ayrıcalıklı) Göz: Körlük ya da gece körlüğü olmamak

d)Kulak Burun Boğaz (KBB): hususi güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.

Başvuru sırasında Gereken Evraklar

a-Diploma aslı

b-hususi güvenlik görevlisi olur ibareli doktor Raporu

c-Adli Sicil ve Sabıka Kaydı

ç-Nüfus Müdürlüklerinden alınacak ikametgâh

d-Vukuatlı nüfus kayıt örneği

e-Nüfus cüzdanı aslı

f-12 adet vesikalık fotoğraf

Açıklama

Silahsız özel güvenlik görevlisi olacaklar için 5188 sayılı özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 18’inci maddesinde belirtildiği biçimde, bir hastane yahut yeterli bir sağlık kuruluşundan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sıhhat raporu aldırılması yeterli olmaktadır.

Silahlı vazife yapıcak hususi güvenlik görevlileri için ise 5188 sayılı Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 24’üncü maddesinde belirtildiği üzere silahlı görev yapacak hususi güvenlik görevlilerinde 6136 sayılı kanun ve bu Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmelikte aranılan şartlar arandığından sıhhat Bakanlığının 2004/74 sayılı talep (a) genelgesinde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda kamuya ait bir sıhhat kuruluşundan “silahlı özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sıhhat raporu aldırılır.

 

aporların Süresi

İçişleri Bakanlığının 06.03.2006 tarih veB.05.1.EGM.0.11.08.01 / 1397- 43987 sayılı yazıları ile özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için aldırılacak olan sıhhat raporlarının verildiği tarihten itibaren 1 (bir) senegeçerli şekilde kabul edildiği açıklanmıştır.

Yazılı Sınav

Yazılı imtihan, eğitim konularının ağırlığına göre ve konuların tamamını kapsayacak şekilde hazırlanan ve 100 sorudan oluşan birinci kısım ile adayların silah bilgisinin ölçüldüğü ve 25 sorudan oluşan ikinci kısım olmak üzere çoktan seçmeli sorulardan oluşan iki kısım halinde yapılıyor.

Uygulamalı imtihan

Uygulamalı sınavda, on beş mt. mesafeden ve beş adet fişek üzerinden yaptırılacak atış ile adayların atış becerisi ölçülür. Adayların atış becerilerinin ölçüldüğü uygulamalı imtihan, yazılı sınavdan hemen sonra yapılır. Sınava girecek aday sayısının çok olması biçiminde, vilayetlerde aniden çok uygulamalı sınav komisyonu oluşturulabileceği benzeri, sınav tıpkı gün bitirilemediği takdirde devam eden günlerde de tamamlanabilir.

Özel güvenlik sertifikası almak için sınavlardan alınacak not ortalamaları kaç olmalıdır?:

Adayların başarı puanının hesaplanmasında yazılı sınavın genel konulardan oluşan 100 soruluk birinci kısmı 100 puan üzerinden değerlendirilir. Silah bilgisi ve uygulama puanı ise, yazılı sınavın silah bilgisinin ölçüldüğü 25 soruluk ikinci kısmı 50 puan ve adayların atış becerilerinin ölçüldüğü uygulamalı imtihan 50 puan olmak üzere yekün 100 puan üstünden değerlendirilerek tetkik edilir. Silahlı eğitim almış adayların başarı puanı bu iki puanın toplamının aritmetik ortalamasıyla bulunur. Adayların başarı puanının yeterli sayılabilmesi için, bu iki puan ortalamasının en az altmış, her iki kısım puanının ise en az elli olması şartı aranır.

Sınavlarda yeterli başarıyı sağlayamayan adaylar, tekrar özel eğitim kursuna devam etmeksizin bir sene içinde birbirini takip eden 3 sınava daha katılabilir. toplam dört sınav neticesinde de başarısız olan ve ya başarısız sayılan adaylarda yine hususi eğitim kursuna devam şartı aranır.

Silahsız olarak vazife yapacak olan özel güvenlik görevlileri, yalnızca yazılı sınavın birinci kısmındaki soruları cevaplarlar ve bu kısımdan en az altmış puan almaları şeklinde başarılı sayılırlar. Silah bilgisi ve atış ayrım dersini piyasa hususi güvenlik meslek yüksek okulu mezunlarının da silah bilgisiyle ilgili yazılı ve uygulamalı sınavdan altmış puan almaları şeklinde başarılı sayılırlar. özel güvenlik iş yüksek okulu öğrencileri eğitim dönemi arasında silahsız şekilde ve gözlemci sıfatıyla staj yapabilirler. iki yıllık öğrenim boyunca, iş yüksek okulu yönünden belirlenecek tarihlerde, hususi güvenlik eğitim kurumlarında silah eğitimi alabilir ve mezuniyetleriyle beraber silahlı eğitimleri de geçerli kabul edilir.

Yenileme eğitimi; hususi güvenlik görevlilerinin mevcut bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik yapılmaktadır. Yenileme eğitimi sonrasında yapılan sınavlar özel güvenlik görevlilerinin seviye tespitine yöneliktir. sınav neticesi aldığı puanlar verilecek sertifikaya işlenir ve yükselmelerde işverence göz önüne alınabilir. hususi güvenlik görevlileri düzen puanlarını yükseltmek için çalışma izinleri süresince düzen yükseltme sınavlarına girebilirler.

Temel ve yenileme eğitimleri sonunda merkezi sınav komisyonu tarafından yapılan sınavlarla ilgili optik yanıt kağıtları, atış kağıtları ve benzeri yazılı doküman altı ay süreyle muhafaza edilir. Bu sürenin sonunda tutanakla

KAYNAK (ALINTI) Memurlarınsitesi.com (Haber içeriğinin Kaldırılmasını istiyorsanız bize ulaşın)

 

2259 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam312
Toplam Ziyaret400796
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382